Wens je veel of slechts enkele kilo’s gewicht te verliezen? Wil je richtlijnen en advies om te vermageren aan buik, billen en heupen? Zoek je een goed dieet om heel snel en gezond af te vallen met gewichtsbehoud? Heb je nood aan begeleiding om het nieuwe gewicht te behouden na het afvallen? Alles kan bij diëtistenpraktijk en dieetcenter Nutrizorg in Turnhout (vlakbij Oud-Turnhout, Merksplas, Baarle-Hertog, Baarle-Nassau, Weelde, Ravels, Vosselaar, Poppel, etc.). Begeleider regio Rijkevorsel, Hoogstraten, Minderhout, Loenhout, Brecht, Coach Vlimmeren, Beerse, Gierle, Kasterlee, Lille, Lichtaart, Geel, Retie, Arendonk, Afslankingsconsulent Meer, Meerle, Wuustwezel, Sint Lenaarts, Wortel, Westmalle, Oostmalle, Malle, Afslankconsulent Zoersel, Tielen, Gierle, Lichtaart, Lille, Poederlee, Geel, Olen, Herentals, Gewichtsconsulent Vorselaar, Grobbendonk, Herenthout, Oevel, Tongerlo, Westerlo, Consulent Noorderwijk, Bouwel, Morkhoven, Antwerpen, Hasselt, Brugge, Gent, Brussel, Leuven, Genk, Bergen, Mechelen, Schaarbeek, Anderlecht, Aalst, Elsene, Ukkel, Kortrijk, Sint Niklaas, Oostende, Dessel, Mol


wachtzaal praktijk drinkcorner wachtzaal

De diëtist (of diëtiste) van Nutrizorg is gespecialiseerd in het afslanken met gezonde voeding (caloriearm dieet volgens de voedingsdriehoek), Q-slim (het huisdieet), een gezond & lekker proteïnedieet (of eiwitdieet) en begeleid ook kinderen vanaf 6 jaar om hun ideaal gewicht te bereiken. Verder kan u bij ons terecht voor vragen en ervaringen over dukan, Kyalin, Prowell, Prodimed, Pro 10, HCC dieet, health care compagny, slimway, proviplus, powerslim, pronokal, metabolisme dieet, south beach, atkins dieet, weight watchers, herbalife, modifast, montignac, paleo, slow carb dieet, en slim fast.


De diëtist (of diëtiste) van dieetcenter Nutrizorg in Turnhout werkt niet met vaste regels of plannetjes maar zoekt voor iedereen een dieet, behandeling en begeleiding op maat van zijn/haar persoonlijke voorkeur. Wij beschikken over een uitgebreid assortiment aan dieetvoeding met meer dan 200 dieetproducten aan de beste prijzen. Zo kunnen wij u optimaal begeleiden in het behalen van uw streefgewicht en vetpercentage. (Dieetvoeding aankopen is niet verplicht! Wij stellen ook gevarieerde dagschema's op met normale voeding!)


Tijdens elke dieetconsultatie wordt een BIA-meting (professionele weeganalyse) uitgevoerd om zo uw vorderingen aan te tonen. Dit eindverslag mag u steeds meenemen naar huis en bevat belangrijke parameters zoals de lichaamsverhoudingen spier- en vetmassa.

Indien gewenst wordt uw huisarts op regelmatige basis op de hoogte gebracht van de behaalde resultaten.

1. DP AFSLANKPROGRAMMA

Met dit dieet mag je graanproducten, fruit en zetmelen combineren met DP producten. Voor de amateursporter en voor de topsporter heeft het DP voedingsprogramma een aangepast eetschema voorzien. Je kan op een "hoog niveau" blijven sporten met een snel vetverlies als eindresultaat!


Tijdens het DP voedingsprogramma krijgt u het advies om de zogenaamde buik-billen trainingen te doen. Deze oefeningen zorgen voor een sneller vetverlies en voor een strakker & mooier figuur.Trainen en lokaal afslanken met infrarode luchtgordels, in infrarode (TFM) beweegcabines, met EMS therapie (Elektro Magnetische Stimulatie), met thermische wrap behandelingen, etc. is allemaal pure geldklopperij! Ze beloven jou gegarandeerde resultaten, die uiteindelijk niets meer dan teleurstelling opleveren, wees hiervoor op je hoede. Slim afslanken start altijd met een goed dieet en een haalbaar beweegprogramma!


2. PROTEÏNEDIEET

De vele wetenschappelijk studies wijzen uit dat het proteïnedieet de snelste en efficiëntste manier van afslanken is onder medisch toezicht van een professional. Door onze RIZIV erkenning bent u bij ons aan het juiste adres! Varianten van het proteïne dieet zijn Bart de Wever dieet, Pronokaldieet, Eiwitrijk dieet, Dukandieet, eiwitdieet, koolhydraatarm dieet, enzovoort


Om de haalbaarheid te verhogen bieden wij u een dieet op maat aan waar sociale en financiële beperkingen in rekening gebracht worden. Ons doel is om er voor te zorgen dat iedereen een gezond gewicht kan bekomen.

Heeft u een allergie of intolerantie voor lactose, gluten, tarwe, soja, koemelkeiwitallergie, etc.? Bij ons mag u steeds een proteindieet volgen omdat alle dieetschema's op maat gemaakt worden!

Bij een mild proteïnedieet (combinatiedieet) verliest u tot 8 kg per maand. Het mild proteïne dieet wordt toegepast als u 3 tot 15kg wenst te verliezen. Hierbij wordt gewone voeding gecombineerd met dieet producten. Omdat dit dieet minder streng is, is een medische goedkeuring niet verplicht.

Bij een streng proteïnedieet verliest u tot 12 kg per maand. Het streng proteïne dieet wordt toegepast als u 10 tot 50kg wenst te verliezen, maar evengoed als u zeer snel uw streefgewicht wenst te bereiken.


Tegenwoordig hoeft men niet alleen shakes te drinken. Wij hebben het grootste en meest gevarieerde assortiment op voorraad dat tot 60% goedkoper is! Wil je graag lekkere producten kopen zonder begeleiding? Elke dinsdag, woensdag en zaterdag kan u in onze winkel terecht zonder afspraak!


Vaak vragen klanten: kan ik het nieuwe gewicht behouden na het proteïne dieet of eiwitdieet? Het antwoord is ja! Als u een begeleiding volgt bij een kapper, schoonheidsspecialist, afslankconsulent, gewichtsconsulent, fitnesstrainer, zogenaamde professionele voedingscoaches, etc. dan mag u zeker niet verwachten dat u dezelfde nabegeleiding en resultaten krijgt dan wanneer u bij de diëtist langs gaat. De echte begeleiding start na het dieet: nieuwe eet- en leefgewoonten aanleren die passen bij je stofwisseling anders ga je jojo'en.(*)


Strikt genomen bestaat het dieet uit 3 fasen:


  1. De afslankfase: Uitputting van de glycogeenreserves zorgt voor een optimale vetverbranding en een snel gewichtsverlies. Uw smaakvoorkeuren veranderen en ketonen remmen de eetlust af. Deze fase duurt ongeveer 90% van het te bereiken streefgewicht (bv. U weegt 90kg en wenst 70kg te wegen, dan stopt u in deze fase op 72kg)
  2. De overgangsfase: Langzaam worden koolhydraten terug toegelaten, zo blijft u nog vetmassa verliezen, vanaf nu wordt een andere eetgewoonte aangeleerd.
  3. De stabilisatiefase: Na het dieet is aanpassing in eet- en leefstijl noodzakelijk, anders gaat u sowieso terug gewicht aankomen. Door kleine aanpassingen zal u verschieten hoe gemakkelijk u het nieuwe gewicht kan behouden!

De grote voordelen zijn:


  1. Geen hongergevoel door de ketose, oplosbare vezels en eiwitrijke voeding
  2. Optimale vetverbranding doordat de insuline vrijgave verlaagt en spiermassa behouden blijft
  3. Geen jojo effect, mits begeleid door een RIZIV erkend diëtist
  4. Het grote gewichtsverlies werkt motiverend en verhoogt uw slaagkansen op succes
  5. 3x sporten per week is niet nodig

3. VETARM DIEET

Vetarme diëten worden steeds gecombineerd met elke dag 30 minuten anders bewegen.

Anders bewegen kan door de trap nemen in plaats van de lift, de fiets nemen in plaats van de auto, een stevige wandeling naar de bakker, bekijk uw favoriete programma van op de hometrainer, enzovoort. Samen zoeken wij naar een ideaal beweegprogramma.

Door 600kcal te beperken zal het gewichtsverlies na 3 maanden ongeveer 5% tot 10% zijn ten opzichte van je startgewicht(*). Zo verminderen al heel wat gezondheidsrisico's zoals hart- & vaatziekten, diabetes type II, hypertensie, enzovoort. Door een evenwicht te vinden in je leef-, beweeg- en eetpatroon leer je je nieuwe gewicht onder controle houden.

Wij hebben het enorm druk en daarom begeleiden wij enkel nog gemotiveerde klanten met een vetarm dieet. Eenmalig betaal je 295 euro voor de ganse begeleiding: 365 dagen lang mag je elke 14 dagen op consult komen! Vaker komen vergroot de kans op blijvend succes.


4. VERMAGERINGSDIEET KINDEREN VANAF 6 JAAR

Kinderen hebben andere voedingsbehoeften dan volwassen. Dit is niet anders wanneer zij een dieet volgen. Een goede mix van gezonde voeding en beweging zorgen voor een gezond lichaamsgewicht. Hoe vroeger men als kind een gezond gewicht heeft, hoe makkelijker dat zij op gewicht blijven als ze volwassen zijn. Dit komt omdat kinderen nog in volle groei zijn en een overschot aan energie wordt opgeslagen in vetcellen. Deze vetcellen moeten in de groeifase gevormd worden om zo de extra energie te kunnen opslaan. Gevolg meer vetcellen op latere leeftijd, wetende dat je vetcellen niet kunt afbreken, enkel de inhoud kan je ledigen onder vorm van vrije vetzuren.(*)

Eén totaal oplossing voor elke leeftijd bestaat niet. Elke leeftijd vergt een andere aanpak om een gezond gewicht te bekomen.